Ustvari novo naročilo foto izdelka

Novi album se izdeluje z uporabo čarovnika za novi album. Čarovnik omogoča izdelavo albuma v štirih enostavnih korakih. Za zagon čarovnika izberite “Novi album” na prvem oknu, ki se Vam odpre, ko zaženete program “Album Maker”. Premikanje na naslednje korake je možno s klikom na gumb   na vrhu okna. Vrnitev na prejšnji korak je možen s klikom na gumb   . Če se z miško pomaknete na gumb  , se izpiše navodilo, kako ravnati v določenih korakih.

POMEMBNO:

Čarovnik Vam pomaga izdelati novi osnovni album na hitrejši način, tako da nekatere ukaze avtomatično shranjuje. Vsak ukaz, ki ste ga izbrali v ćarovniku je možno kasneje spremeniti v glavnem oknu za urejanje albuma.

V nadaljevanju so našteti koraki v čarovniku za izdelavo nove fotoknjige.

Je bilo koristno?

Izbira foto izdelka

V polje zgoraj vnesite ime albuma. Ime albuma bo prikazano na seznamu Vaših albumov in služi le vaši informaciji o albumu. Za izbiro tipa albuma izberite najprej skupino, nato pa željeni tip albuma. Ko ste izbrali tip albuma, lahko na desni strani ekrana vidite podrobnosti in ceno albuma. Tukaj lahko izberete tudi določeno platnico za tip albuma, ki ste ga izbrali, v kolikor ima izbrani album opcijo na voljo.

Je bilo koristno?

Izbira fotografij

Uporabite lahko slike shranjene na Vašem računalniku ali zunanji podatkovni napravi.
Za izbiro slik za album izberite lokacijo in mapo na levem delu ekrana. Nato izberite slike na srednjem delu ekrana in pritisnite gumb normal, s katerim premaknete slike v območje “Izbranih” na desno stran ekrana.

Opomba: Zoom gumbi omogočajo povečavo  (normal) ali pomanjšavo (normal) predoglednih sličic.

Je bilo koristno?

Izberite željeno zasnovo iz ponujenih opcij:

  • Vzorčna zasnova albuma (v kolikor je pri izbranem modelu fotoknjige na voljo) – izbrati morate enega izmed vzorčnih albumov.
  • Oblika mojih albumov – izbrati morate eno izmed vaših prejšnjih zasnov albuma.
  • Zasnova strani (prilagodi sliko glede na okvir v predlogi-Priporočamo!) – izbrati morate razporeditev strani, ki bo določil razpored vseh novih strani v albumu.
  • Zasnova strani (prilagodi okvir glede na razmerje slike) – izbrati morate razporeditev strani, ki bo določila osnovni razpored vseh novih strani v albumu. Slike bodo v celoti zapolnile temu namenjen okvir nanačin, da bo prikazana celotna slika.

Izberete lahko “avtomatsko zapolnitev slik na strani”, ki se nanaša na začetno zasnovo, ki ste jo izbrali. Izbirni gumb je prednastavljen na “da”. Če pa želite vstavljati sliko po sliko v koraku urejanja, kliknite “ne”.

Željeno število strani lahko po želji spremenite. Program Vam bo priporočil, koliko strani bi Vaš album moral imeti, glede na število izbranih slik ter izbrane zasnove albuma. Kljub temu pa lahko izberete katerokoli število ponujenih strani.

Priporočljivo je uporabljati vzorčni album, ker skrajša čas za oblikovanje in ohranja profesionalni izged. Če ste za začetno zasnovo albuma izbrali vzorčno zasnovo ali Vašo zasnovo albuma, je to v čarovniku za pomoč pri izdelavi fotoknjige zadnji korak. Če ste pa izbrali drugi dve možnosti bo v čarovniku en korak več.

Je bilo koristno?

Izbira ozadja

Ozadja so strnjena v skupine. Izberete lahko ustrezno skupino in iz seznama ozadij izberete željeno ozadje.
Izbrano ozadje boste lahko na posameznih ali vseh straneh zamenjali tudi naknadno pri oblikovanju albuma.

Ena od skupin vključuje seznam enakomernih barv.

Barva po meri

Izberete lahko tudi barvo po meri. V tem primeru se odpre novo okno, kjer izberete željeno barvo.

Izbira barve po meri

V zadnjem koraku čarovnika, ko boste kliknili gumb normal  bo sistem ustvaril album glede na vaše izbrane lastnosti albuma. Ta postopek lahko traja nekaj časa, odvisno od števila slik in strani v albumu. Ko je album pripravljen, se odpre na ekranu: slike se prikažejo v seznamu slik na desni strani ekrana, strani albuma na dnu in izbrana stran v sredini ekrana. Sedaj se lahko premikate po straneh in oblikujete strani eno po eno.

Je bilo koristno?

Slike fotoknjig

O Foto123.si

V podjetju Forma Brežice izdelujemo fotoknjige od leta 2009. V preteklem obdobju smo način izdelave že kar nekajkrat spremenili saj se trudimo, da Vam ponudimo kvalitetno storitev. 

Spletna stran za svoje delovanje uporablja piškotke. Z nadaljevanjem brskanja po tej strani, brez spremembe pri nastavitvah vaših piškotkov, se strinjate z našimi pravili uporabe piškotkov. Da bi izvedeli več o piškotkih in kako jih zbrisati, si poglejte Pravila rabe piškotkov..

  Prosimo, da s klikom na DA potrdite soglasje za uporabo piškotkov na naših straneh.
EU Cookie Directive Module Information