Your basket is currently empty

  Checkout

   You don\'t have any saved projects.

   Glavno okno – Urejevanje in oblikovanje albuma

   Urejanje pogleda (Zoom)

   V kolikor želite pregled delovnega območja strani bolj natančno uporabite opcijo za urejanje pogleda. Kliknite na ('Približaj pogled’) gumb v…

   V kolikor želite pregled delovnega območja strani bolj natančno uporabite opcijo za urejanje pogleda. Kliknite na  ('Približaj pogled’) gumb v glavnem oknu za urejanje albuma. Trenutno prikazana stran se bo povečala z vsakim klikom na gumb. Pogled na stran se ohrani tudi, ko se prestavite na ostale strani. Uporabite drsnik ob strani, da si ogledate del strani, ki ga želite videti. Da bi pogled zopet oddaljili kliknite na  ('Oddalji pogled’) gumb.  Za nastavitev pogleda na ustrezno stopnjo uporabite v meniju zgoraj, nastavitev pogleda. Lahko prilagodite pogled na enega od predefiniranih pogledov kot so ‘Velikost strani’, ki prilagodi vsebino velikosti ekrana; ali na ‘100%’ (Velikost tiskanja) ali prilagoditev po meri, kjer vidite trenutno stopnjo pogleda v procentih in lahko nastavite novo vrednost.

   Posted 1 year agoby jurkasm

   Zamenjava vrstnega reda strani

   Za zamenjava vrstnega reda strani kliknite na stran, ki jo želite prestaviti in nato kliknite na (- Prestavi stran naprej,…

   Za zamenjava vrstnega reda strani kliknite na stran, ki jo želite prestaviti in nato kliknite na (- Prestavi stran naprej, ali  - Prestavi stran nazaj). Lahko kliknete gumb večkrat zapored, dokler se ne pojavi stran na željeni lokaciji.

   Posted 1 year agoby jurkasm

   Dodajanje in odstranjevanje strani

   Če želite dodati nove strani v album, izberite stran, ki bo pred novo stranjo in kliknite ikono ('Dodaj stran'), ki…

   Če želite dodati nove strani v album, izberite stran, ki bo pred novo stranjo in kliknite ikono normal ('Dodaj stran'), ki se nahaja v desnem kotu delovnega območja. Pojavilo se bo okence z oblikovanimi predlogami strani. Izberite predlogo, ki jo želite uporabiti in kliknite 'OK'. Stran bo dodana na seznam strani in lahko jo pričnete urejati.

   Druga opcija za dodajanje nove strani je podvojitev strani. Izberi stran, ki jo želite podvojiti in kliknite ikono  (‘Podvoji stran') button on the Page & General design buttons panel or select the item 'Pages | Duplicate page' from the main menu.

   Če želite stran odstraniti jo najprej izberite in kliknite na normal ('Izbriši stran') gumb v glavnem oknu za urejanje albuma. V kolikor želite odstraniti več strani tiščite tipko CTRL, kliknite na vse željene strani in  nato kliknite na normal ('Izbriši stran’) gumb.

   Posted 1 year agoby jurkasm

   Clip-arts (sličice)

   Če želite dodati sličico (clip-art), izberite ‘Cliparts’ iz orodjarne in povlecite željeno sličico na stran. Če imate svojo sličico, ki…

   Če želite dodati sličico (clip-art), izberite ‘Cliparts’ iz orodjarne in povlecite željeno sličico na stran.

   Če imate svojo sličico, ki bi jo želeli vstaviti na stran, izberite’ Oblikovanje | Clip-arts | dodaj sličico iz datoteke’ iz glavnega menija na vrhu strani, in izberite datoteko s sličico. Sličico lahko prestavljate na strani po želji.

   PNG,BMP or JPG formati se lahko uporabijo kot sličice.

   Sličico lahko tudi prezrcalite z desnim klikom na njo in izbiro 'Prezrcali | vodoravno' (ali navpično).

   Sličice lahko kopirate in lepite z ene na drugo stran ali na isto stran, tako da na željeno sličico z desnim klikom izberete ‘Kopiraj’ in z desnim klikom na željeno mesto izberete ‘Prilepi’.

   Posted 1 year agoby jurkasm

   Efekti - odstranjevanje rdečih oči

   Še en posebni učinek nam pomaga pri odpravljanju rdečih oči na slikah. Uporabimo ga, tako da izberemo željeno sliko, izberemo…

   Še en posebni učinek nam pomaga pri odpravljanju rdečih oči na slikah. Uporabimo ga, tako da izberemo željeno sliko, izberemo  ‘Posebni učinki’ v spustnem meniju na dnu orodjarne in povlečemo opcijo 'Rdeče oči' na sliko- Odprl se bo čarovnik za odstranjevanje rdečih oči. V prvem okencu premaknite kvadrat na območje rdečih oči na sliki (kot je prikazano spodaj) in pritisnite ‘Naprej’.

   V naslednjem okencu morate sprejeti spremembe (s pritiskom na gumb ‘Sprejmi’) ali ročno odstraniti rdeče oči  (s pritiskom na gumb ‘Uredi’)

   Če izberete ‘Uredi’ se bo prikazalo naslednje okence. V tem okencu lahko ročno nastavite parameter in določite npr. koliko barv naj zajame ali koliko barv naj spremeni.

   Če vas zanima podroben opis parametrov, puščico usmerite na drsnik parametra in pojavilo se vambo pojavno okno s podrobnostmi. Po željenih spremembah kliknite ‘Sprejmi’.

   V zadnjem okencu morate potrditi spremembe, da pridejo v veljavnost.

   Prosojnost in rdeče oči lahko spremenimo tudi z desnim klikom na izbrano sliko, izbiro “posebni učinki’, zatem pa ‘prosojnost’ ali ‘rdeče oči’. (Rdeče oči lahko popravimo tudi z desnim klikom na sliko v seznamu slik na desni strani) 

   Za odstranitev efekta iz slike, z desnim klikom na sliko izberemo 'Odstrani efekt’ ali povlečemo opcijo ‘Brez učinka’ iz orodjarne (prva izbira na seznamu efektov).

   Če želite kopirati efekt iz ene slike na drugo sliko, z desnim klikom pritisnite na sliko z efektom, ki ga želite kopirati in izberite 'Kopiraj'. Nato z desnim klikom pritisnite na drugo sliko in izberite opcijo 'Prilepi posebno | Efekt'.

   Zadnjo operacijo zamenjave efekta lahko prekinete z izbiro 'Uredi | Razveljavi' iz glavnega menija.

   Posted 1 year agoby jurkasm

   Efekti

   Z efekti spremenimo barvo slike in ponekod tudi kontrast in svetlobo. Efekt na sliko nanesemo, tako da izberemo opcijo 'Efekti'…

   Z efekti spremenimo barvo slike in ponekod tudi kontrast in svetlobo. Efekt na sliko nanesemo, tako da izberemo opcijo 'Efekti' iz orodjarne, v spustnem meniju na dnu orodjarne nastavimo ‘Barvni učinki’ in željeni učinek povlečemo na sliko.

   effects-engl

   Obstaja posebni učinek, ki ga lahko uporabite za dinamično nastavitev obarvanosti slike (ali odtenek) in stopnjo prosojnosti. Uporabimo ga, tako da izberemo željeno sliko, izberemo ‘Posebni učinki’ v spustnem meniju na dnu orodjarne in povlečemo opcijo 'Prosojnost' na sliko. V prikaznem okencu izberemo stopnjo prosojnosti s premikanjem drsnika in odtenek s kikom na opcijo ‘Barva’. Če je obkljukana opcija ‘transparentno’ se bo slika prilagodila ozadju. Rezultat bo nemudoma viden na strani (še preden zaprete okence), lahko pa taja nekaj sekund, da se nastavitev osveži. Po končanih nastavitvah kliknite opcijo “Zapri”.

   Posted 1 year agoby jurkasm

   Maske

   Z maskami določimo zunanjo obliko slike in način, na kateri se bo slika prilegala z ozadjem. Masko na sliko nanesemo,…

   Z maskami določimo zunanjo obliko slike in način, na kateri se bo slika prilegala z ozadjem. Masko na sliko nanesemo, tako da izberemo opcijo 'Maske' iz orodjarne in povlečemo izbrano masko na sliko.

   mask

   Za odstranitev maske iz slike, z desnim klikom na sliko izberemo 'Odstrani masko’ ali povlečemo opcijo ‘Brez maske’ iz orodjarne (prva izbira na seznamu mask).

   Če želite kopirati masko iz ene slike na drugo sliko, z desnim klikom pritisnite na sliko z masko, ki jo želite kopirati in izberite 'Kopiraj'. Nato z desnim klikom pritisnite na drugo sliko in izberite opcijo 'Prilepi posebno | Maska'.

   Zadnjo operacijo zamenjave maske  lahko prekinete z izbiro 'Uredi | Razveljavi' iz glavnega menija.

   Posted 1 year agoby jurkasm

   Okvirji

   Okvirji so grafični elementi ki obdajajo sliko, podobni pravim foto okvirjem. Če želite uporabiti okvir za sliko, izberi ‘Okvirji’ v…

   Okvirji so grafični elementi ki obdajajo sliko, podobni pravim foto okvirjem. Če želite uporabiti okvir za sliko, izberi ‘Okvirji’ v orodjarni in povleci izbrani okvir na sliko..

   image059-frame

   Druga izbira iz seznama okvirjev je ‘enobarvni okvir’, S to opcijo nastavite enakomerni rob slike. Izberete lahko širino in barvo v okencu, ki se prikaže, ko povlečete okvir na sliko:

   Če želite izbrisati izbrani okvir, z desnim klikom na okvir izberite 'Odstrani okvir’ ali povlecite opcijo ‘brez okvirja’ iz orodjarne (prva opcija na seznamu okvirjev) na sliko.

   Če želite kopirati okvir iz ene slike na drugo sliko, z desnim klikom pritisnite na sliko z okvirjem, ki ga želite kopirati in izberite 'Kopiraj'. Nato z desnim klikom pritisnite na drugo sliko in izberite opcijo 'Prilepi posebno | Okvir'.

   Zadnjo operacijo zamenjave okvirja lahko prekinete z izbiro 'Uredi | Razveljavi' iz glavnega menija.

   Posted 1 year agoby jurkasm

   Ozadja

   Če želite zamenjati ozadje strani, izberite 'Ozadja' v orodjarni, izberite skupino ozadij na dnu okenca, izberite željeno ozadje in ga…

   Če želite zamenjati ozadje strani, izberite 'Ozadja' v orodjarni, izberite skupino ozadij na dnu okenca, izberite željeno ozadje in ga potegnite na delovno območje. Če ozadje potegnete na ‘Ozadje leve/desne/obeh strani’ bo ozadje na levi/desni/obe strani (če delate dvostransko). Če želite ozadje, ki ga ni na seznamu enakomernih barv, izberite barva po meri, nato izberite območje ozadja in v novem oknu določite željeno barvo.

   Ozadje lahko tudi kopirate z ene strani na drugo: na ozadju, ki ga želite kopirati pritisnite desni klik in izberite opcijo 'Kopiraj ozadje'. Pomaknite se na stran, kamor želite prilepiti izbrano ozadje, na prazno polje kliknite desno in izberite  'Prilepi ozadje'. Če želite spremeniti ozadje na vseh straneh, izberite 'Prilepi posebno na vse strani’ namesto 'Prilepi ozadje'.

   Če želite belo ozadje z desnim klikom izberite 'Izbriši'.

   Naprednejše opcije za ozadja

   1. Vaše slike lahko uporabite tudi kot ozadje. Sliko povlecite na stran, kjer jo želite nastaviti za ozadje, in jo spustite, ko je puščica na robu (levem ali desnem) ene od strani. Ko spustite sliko na rob desne strani, bo ozadje nastavljeno na desni strani (isto velja za levo stran). Če sliko spustite, ko je puščica na zgornjem ali spodnjem robu, bo ozadje na obeh straneh. Lahko pa tudi izberete sliko na strani in z desnim klikom izberete ‘Velikost slike | Nastavi kot ozadje strani'.

   2. Sliki, ki ste jo izbrali za ozadje, lahko nastavite prosojnost, tako da z desnim klikom na ozadje izberete  'Nastavi prosojnost in odprlo se bo orodje za nastavitev prosojnosti. Prosojnost spremenite s pomikanjem drsnika na željeno stopnjo prosojnosti. Nastavite lahko tudi barvno odtenek, tako da izberete opcijo “Barva”. Rezultat bo nemudoma viden na strani (še preden zaprete okence), lahko pa taja nekaj sekund, da se nastavitev osveži. Po končanih nastavitvah kliknite opcijo “Zapri”.

   3. Ozadje lahko tudi porežete, tako da z desnim klikom na ozadje izberete “Porez” in v orodju za porez nastavite željeno porezavo.

   4. Ozadje lahko tudi prezrcalite, tako da z desnim klikom izberete Prezrcali | vodoravno (ali navpično).

   Opozorilo glede kakovosti slik:

   Pri nastavitvi slike za ozadje se lahko pojavi znak za opozorilo (rumena zastavica) na robu strani. To pomeni, da kakovost tiska ne bo dovolj visoka. Če je večina ozadja prekrita s slikami ali besedili, slabša kakovost ozadja ne bo preveč opazna. Če pa je ozadje večinoma vidno, priporočamo, da izberete sliko z boljšo kakovostjo. Če pa je zastavica rdeča, to pomeni, da je kakovost ozadja preslaba in ga morate zamenjati s sliko boljše kakovosti.

   Posted 1 year agoby jurkasm

   Oblika in pozicija besedila

   Za urejevanje besedila dvokliknite na okvirček za besedilo in v novem oknu, ki se vam bo odprlo, vstavite besedilo. Poleg…

   Za urejevanje besedila dvokliknite na okvirček za besedilo in v novem oknu, ki se vam bo odprlo, vstavite besedilo. Poleg standardnih urejevalnih opcij, obstaja tudi opcija  (‘Samodejna velikost), ki omogoča spreminjanje velikosti besedila s spreminjanjem velikosti okvirčka za besedilo.S klikom na ‘Predogled’ lahko preverite spremembe besedila brez zapiranja okna za urejevanje. Ko končate urejanje besedila, kliknite 'OK'.

    

   Če želite dodati besedilo tam, kjer ni okvirja za besedilo, uporabite desni klik na prazno polje strani in izberite 'Dodaj besedilo' ali izberite normal (Dodaj tekst na stran albuma) v centralnem oknu in kliknite na stran. V oknu, ki se odpre vpišite besedilo in kliknite 'OK'. Besedilo bo vstavljeno na mesto, kjer ste kliknili z miško. Pozicijo in velikost okvirja z besedilom lahko spreminjate tako kot slike, s potegovanjem.

   Posebne pisave:

   Sistem podpira omejeno število pisav. Če na seznamu ni pisave, za katero veste, da je inštalirana na vašem računalniku, to pomeni, da v tiskarni ni te pisave.

   Posted 1 year agoby jurkasm

   Urejanje strani na območju blizu roba (Varno področje)

   Na vsaki strani bo vidna oznaka varnega področja (s prekinjeno črto). To pomeni, da kakršnokoli nameščanje izven varnega področja lahko…

   Na vsaki strani bo vidna oznaka varnega področja (s prekinjeno črto). To pomeni, da kakršnokoli nameščanje izven varnega področja lahko povzroči izginotje slike ali besedila (z rezanjem ali pregibanjem pri postopku izdelave v tiskarni).  Zato je priporočljivo, da elemente, ki presegajo varno področje premaknete v varno področje.

             image023.png

   Posted 1 year agoby jurkasm

   Vstavi, obreži in uredi slike

   Slike vstavljate tako, da potegnete sliko iz seznama slik na željeno stran v delovnem območju in jo spustite v prazen…

   Slike vstavljate tako, da potegnete sliko iz seznama slik na željeno stran v delovnem območju in jo spustite v prazen okvir. Slike lahko vstavite na katerokoli prazno mesto na strani na isti način.

   Fotografije, ki so vstavljene v album imajo oznako ob fotografiji kolikokrat je bila posamezna slika uporabljena v albumu. (Poglejte spodnjo sliko).

   Slike so po privzetih nastavitvah obrezane tako, da se prilegajo okvirjem. Priporočljivo je, da portrete vstavljate v okvirje za portrete in panorame v okvirje za panorama, da preprečite (ali zmanjšate) porezavo.

   Lahko tudi izberete sliko in kliknete ikono normal ('Uporabi celotno sliko, da napolni okvir') na dnu delovnega območja. Ta ukaz bo ohranil celotno sliko, a bo ta pomanjšana. Za povrnitev v prejšnje stanje kliknite normal ('Poreži sliko, da napolni okvir”').

   Obrezovanje lahko opravite tudi ročno tako, da dvokliknete na sliko in v novem oknu vlečete robove dokler slika ni obrezana po vaših željah. Če želite sliko še bolj obrezati, kliknite na enega od vogalov obrezane fotografije in ga povlecite na željeno velikost.

   Opozorilo za slabšo kakovost:

   Včasih se po vstavljanju slike na njenem vogalu pojavi ikona opozorila. To pomeni, da natisnjena slika ne bo dovolj kakovostna. Priporočljivo je, da pomanjšujete sliko, dokler opozorilo ne izgine (najboljša kvaliteta) ali jo vsaj minimalno pomanjšajte (če to zahteva oblikovna zasnova strani).

    

   image019.jpg

   Rdeča zastava pomeni, da je kakovost slike znatno manjša od priporočene za kakovosten odtis in mora biti velikost slike precej zmanjšana ali mora biti slika zamenjana.

                                image021.jpg

   Če želite spremeniti pozicijo slike, velikost ali število slik (na strani), lahko uporabite že pripravljene predloge ali pa ročno spremenite zasnovo strani. Če želite uporabiti že pripravljene predloge, kliknite “Stran/Platnica izgled” v orodjarni na levem podoknu ekrana, izberite število slik, ki jih želite imeti na strani (na dnu podokna) in potegnite željeno predlogo na delovno območje.
   Opomba: Predloge za platnico so drugačne od predlog za notranje strani.

   Če želite pozicijo slike spremeniti ročno, jo premaknite z levim klikom na miško in jo na željeni poziciji spustite. Zanimivejšo obliko strani dosežete, če sliko postavite na način, da delno prikriva drugo sliko ali jo postavite delno izven meja strani. Če želite spremeniti velikost slike, kliknite na rob slike in povlečite z miško do željene velikosti. Če želite ohraniti originalne proporcije slike, pritisnite dvigalko (shift key) medtem, ko jo vlečete.

   Če želite sliko malce zasukati, z desnim klikom na sliko izberite “zasukaj”| Nekoliko v desno' (ali 'Nekoliko v levo).

   Če želite sliko prezrcaliti, z desnim klikom na sliko izberite Prezrcali | ‘Vodoravno’ or ‘Navpično’.

   Uporabite lahko naslednja orodja za urejanje slik (in tekstov):

   Poravnava slik: najprej izberite sliko s katero želite poravnati drugo sliko, nato izberite drugo sliko (kliknite in hkrati pritisnite Ctrl) in z desnim klikom na sliko izberite željeno poravnavo (leva / desna / sredina / zgoraj / spodaj / sredina).

   Nastavitev na enako velikost:  najprej izberite sliko, katere velikost bo določila velikost druge slike, nato izberite drugo sliko (kliknite in hkrati pritisnite Ctrl) in z desnim klikom na sliko izberite “Nastavi na enako velikost (višina / širina / oboje).

   Enakomeren razmik slik: izberite slike, ki jih želite razmakniti, izberite desni klik na eni od slik in izberite željeno opcijo pod 'Razmik' (brez razmika / enakomerni razmik, vodoravno ali navpično).

   Slika na sredini strani: izberi sliko/e, katere želite centrirati, izberite desni klik na eno od slik in izberite opcijo 'Na sredini strani” (vodoravno ali navpično).

   Spremeni pozicijo prekrivajočih se slik: izberi sliko, ki jo želite spremeniti, kliknite desni klik in izberite željeno opcijo pod 'Vrstni red' (prenesi v ospredje / pošlji nazaj / prenesi naprej, pošli v ozadje)..

   Zadnjo izbrano opcijo lahko razveljavite z ukazi 'Uredi | Razveljavi' v glavnem meniju (na samem vrhu ekrana). Za izbris slik iz strani, jo označite in pritisnite gumb Delete na tipkovnici.

   Če želite videti lastnosti določene slike, z desnim klikom izberite lastnosti. V novem okencu se vam odprejo podrobnosti o imenu, širini in višini pik, maski, efektih , porezavi itd…

   image075.jpg

   Posted 1 year agoby jurkasm

   Zasuk fotografij

   Če je slika v seznamu slik narobe obrnjena, jo lahko zasukate v pravilni položaj tako, da desno kliknete miško na…

   Če je slika v seznamu slik narobe obrnjena, jo lahko zasukate v pravilni položaj tako, da desno kliknete miško na sliki in izberete v katero stran želite sliko zasukati.

   Sliko lahko zasukate tudi v centralnem oknu tako, da izberete sliko za zasuk in uporabite gumb  (‘Zasukaj levo’) ali   (‘Zasukaj desno’) na dnu delovnega območja. Zasuk je možen tudi z desnim klikom na miško.

   Priporočljivo je , da slike pravilno obrnete pred vnosom v album.

   Sliko lahko zasukate tudi z ikono za zasuk, ki se pojavi nad zgornjim robom slike (v delovnem območju). Kliknite na sliko in pojavila se bo ikona (kot pika).

   Izberite to ikono in zasukajte sliko levo ali desno. Pojavilo se vam bo rumeno okno z informacijami o sliki. Ob rotiranju se bo spreminjal info o zasuku.

   Posted 1 year agoby jurkasm

   Listanje po straneh fotoknjige

   Urejanje strani praviloma poteka tako, da se ureja vsaka stran posamezno v centralnem oknu. Obstaja pa nekaj operacij, ki sočasno…

   Urejanje strani praviloma poteka tako, da se ureja vsaka stran posamezno v centralnem oknu. Obstaja pa nekaj operacij, ki sočasno spremenijo vse strani v albumu. Če želite spremeniti ali pregledati določeno stran, kliknite na njo v spodnjem delu, kjer se nahajajo majhni vzorci vseh strani. Za listanje po straneh albuma kliknite gumbe za premikanje po straneh (slika spodaj).

   Če se z miško dotaknete besede “platnice” zraven gumbov za premikanje po straneh, se bo prikazalo besedilo z naslednjimi informacijami: Minimalno št. strani, maksimalno št. strani, osnovna cena ter dodatna cena.

   Posted 1 year agoby jurkasm

   Spreminjanje velikosti delovnega območja

   Za spreminjanje velikosti delovnega področja premaknite delilnike (označene s 6-imi pikami na robu centralnega podokna). Dvoklik na levi delilnik skrije…

   Za spreminjanje velikosti delovnega področja premaknite delilnike (označene s 6-imi pikami na robu centralnega podokna). Dvoklik na levi delilnik skrije orodjarno, dvoklik na desni delilnik skrije slike in dvoklik na spodnji delilnik skrije strani. Ponovni dvoklik vrne velikost v prvotno stanje.

   Posted 1 year agoby jurkasm

   Možnosti prikaza fotografij v desnem delu ekrana

   Ukazi, ki se nahajajo nad slikovnim podoknom so: Dodaj slike – Odpre čarovnika za novi album za dodajo slik Odstrani…

   Ukazi, ki se nahajajo nad slikovnim podoknom so:

   • add Dodaj slike – Odpre čarovnika za novi album za dodajo slik
   • remove Odstrani slike – Odstrani izbrane slike
   • rotate_left Zasukaj sliko levo – Ta ukaz bo zasukal sliko levo.
   • rotate_right Zasukaj sliko desno - Ta ukaz bo zasukal sliko desno.
   •  Razvrsti slike albuma – Ta ukaz odpre mali podmeni, ki omogoča sortiranje slik po imenu, pogostosti uporabe, velikosti in sortiranje naraščajoče ali padajoče.
   •  Prikaži slike albuma – Ta ukaz odpre mali podmeni, ki omogoča prikaz vseh slik, samo uporabljenih slik, ali samo neuporabljenih slik v postopku vnašanja slik v album.

   Ko se z miško dotaknete ene od teh ikon, se prikaže vrstica z razlago (slika spodaj).

   Opomba : ti ukazi se nanašajo samo na slike v podoknu desno

   Prikaz podokna s slikami:

   Na levi strani vsake slike se nahaja številka, ki označuje kolikokrat je slika bila uporabljena v določenem albumu. Slike, ki nimajo številke, niso bile še uporabljene (Število uporabljenih slik lahko tudi preverite na spodnejm drsniku, kjer piše “uporabljeno xx slik od yy”).

   Z  desnim klikom na uporabljeno sliko v seznamu slik se bo prikazal seznam strani, na katerih je bila slika uporabljena.

   Če potegnete drsnik v desno stran, se poveča velikost slik v podoknu tako, da se razvrstijo v en stolpec, namesto dva (slika spodaj).

   Posted 1 year agoby jurkasm

   Splošni ukazi

   Splošni ukazi Splošni ukazi na zgornjem delu ekrana so: Novo – Odpre čarovnika za novi album, ki pomaga pri izdelavi…

   Splošni ukazi

   Splošni ukazi na zgornjem delu ekrana so:

   • new Novo – Odpre čarovnika za novi album, ki pomaga pri izdelavi naročila novega albuma.
   • open Odpri – Odpira okence, kjer so shranjeni vsi albumi. Tu lahko odpirate, brišete, preimenujete vasa naročila.
   • order Naroči – Odpre čarovnika za izvršitev naročila
   •  Cenik – Prikaže informacije o cenah.
   • site Stran – Odpre internetno stran Vaše tiskarne
   • help   Pomoč – ukaz za pomoč
   Posted 1 year agoby jurkasm

   Urejevanje in oblikovanje fotoknjige

   V glavnem oknu lahko urejate in oblikujete album. Lahko dodajate nove strani, jim določite pozicijo v albumu, izbirate ozadja, vstavljate …

   V glavnem oknu lahko urejate in oblikujete album. Lahko dodajate nove strani, jim določite pozicijo v albumu, izbirate ozadja, vstavljate okvirje, maske ali efekte na slike, dodajate sličice, vpisujete besedila, dodajate/odstranjate strani ali spreminjate vrstni red strani. Slike lahko obračate, vstavljate, obrezujete in urejate. Urejate lahko tudi podrobnejše, tako da uporabite zoomna določeni strani albuma ali tako da  spremenite velikost delovnega območja. Uporabite lahko tudi naprednejši način oblikovanja za podrobnejšo dodelavo vašega albuma.

   V predstavitvi menija lahko najdete kratek opis vseh operacij, ki so na voljo.

   Ekran je sestavljen iz naslednjih delov:

   1. Delovno območje (center) – tukaj se nahajajo osnovni ukazi za oblikovanje strani
   2. Orodjarna (levo) – vsebuje orodja za urejevanje in oblikovanje
   3. Strani (spodaj) – majhni vzorci strani albuma
   4. Slike (desno) – slike, ki so že v albumu in tiste, ki še niso
   5. Splošni ukazi (zgoraj) – ukazi za upravljanje npr. “Novo”, “Odpri”, “Naroči”

   Posted 1 year agoby jurkasm
   Image
   Image
   © 2018 JoomShaper, All Right Reserved